• Nu pozati cu orice pret, lasati fotograful si cameramanul sa va surprinda razand, discutand cu prietenii, dansand, distrandu-va. Continuati sa faceti ceea ce faceati pana in acel moment.
  • Daca va place un anume fel in care zambiti, o anume parte a fetei, o anume postura, exersati-le in fata oglinzii, acasa, si abordati-le firesc, ori de cate ori observati ca ati putea fi fotografiata / fotografiat.
  • Daca doriti sa faceti poze impreuna cu prietenii, cereti voi insiva fotografului sa va fotografieze, evitati sa stati cu corpul indreptat spre aparatul foto. Rasuciti-va un pic, la aproximativ 45 grade fata de directia aparatului, priviti spre aparat sau foarte aproape de acesta, inclinati usor capul, puteti duce o mana pe gat, sau jucati-va cu parul…sunt trucuri care functioneaza intotdeauna. Asezati picioarele unul in fata celuilalt. Incercati sa flexati usor un genunchi, sa va inclinati putin din mijloc, sa inclinati capul, totul in mod natural…si nu uitati sa zambiti!
  • Spuneti-i fotografului cum ati vrea sa pozati si renuntati la sabloane si preconceptii. Fotografii frumoase se pot face si asezandu-va pe o bordura, pe iarba, rezemandu-va de un copac, de un zid, oglindindu-va intr-o vitrina sau in luciul apei unui lac.
  • Pozati cat mai mult in lumina naturala. Profitati de luminile orasului noaptea, de rasaritul de soare, de apus, de luminile dintr-un restaurant. Evitati lumina puternica din fata, va produce umbre accentuate si veti fi crispati. Alegeti intotdeauna umbra, norii. Chiar si lumina din spate poate fi mai buna decat soarele direct pe fata voastra.