De cele mai multe ori, biserica este aleasa prin prisma legaturilor stranse pe care unul dintre miri sau nasii le au cu un anume preot, si este foarte frumos sa fie asa.

Daca insa doriti sa alegeti voi biserica, va recomand sa luati in considerare urmatoarele sfaturi:

  • Sa fie cat mai apropiata de locatia in care va avea loc nunta.
  • Sa fie pe cat de mare sau de mica va doriti voi sa fie, in functie de numarul de invitati, de intimitatea sau de maretia in care doriti sa va uniti destinele.
  • Inainte de a alege biserica, ganditi-va la preot, mergeti la o slujba de Duminica, discutati cu preotul paroh, primiti-i sfaturile si apoi ascultati-va sufletul.
  • Alegeti lumina…indiferent de frumusetea bisericii la exterior si la interior, lumina este cea care pune totul in valoare. Recomand din suflet bisericile luminoase, unde caldura culorilor picturilor de pe pereti se va revarsa peste voi, in cea mai frumoasa lumina. In orice situatie, fie ca este o biserica luminoasa, sau una un pic mai intunecoasa, rugati preotul sa aprinda toate candelabrele. Frumusetea si maretia lor va vor incanta peste ani, in fotografiile si in filmul nuntii voastre.
  • Ar fi foarte frumos ca biserica sa aiba o gradina suficient de mare, pentru a va astepta randul intr-ul loc linistit si relaxant, si pentru a face fotografii frumoase inainte si dupa slujba religiasa.
  • Nu uitati nici aici de locurile de parcare, sunt foarte importante, mai ales in orasele aglomerate. Imaginati-va stresul gasirii unui loc de parcare, adaugat la stresul general din acea zi.
  • Daca este vara, atunci aerul conditionat este un avantaj major. Cununia religioasa este emotionanta si este traita intens de miri, de nasi, de parinti si de rude. Desi nu pare, slujba religioasa este istovitoare, iar daca in biserica va fi foarte cald, va fi foarte greu sa o traiti in starea emotionala potrivita. Apoi trebuie sa va mai ganditi la machiaje, la transpiratie, la rochii si costume, la oboseala in exces care se va aduga oboselii intregii zile.