Alegerea echipei care va documenta nunta vostra in fotografii si pe film, este foarte importanta. Pe piata sunt mii de oferte, mai scumpe, mai ieftine, cu mai multa sau mai putina experienta. Este foarte important ca fotograful si cameramanul sa nu concureze unul cu celalalt pentru „cea mai buna pozitie” si sa nu incerce sa isi dovedeasca unul altuia care din ei este cel mai „profesionist”. Fotograful si cameramanul trebuie sa lucreze impreuna, avand ca unic obiectiv un produs final de cea mai buna calitate, realizat cu profesionalism. Ideal este atunci cand cameramanul si fotograful sunt echipa, cand isi cunosc foarte bine locurile din care isi iau imaginile, cand se inteleg si numai din priviri, cand se ajuta reciproc la instalarea echipamentelor, pentru bunul mers al intregului eveniment.

Si pentru alegerea echipei Foto – Video, va ofer cateva sfaturi utile:

  • Nu incercati sa gasiti o echipa „pe ultima suta de metri”. Fotografii si cameramanii buni sunt rezervati cu mult timp inainte de nunta. Va recomand sa rezervati echipa foto si video in acelasi timp cu rezervarea locatiei.
  • Studiati portofoliile lor si cautati sa cititi sau sa obtineti pareri ale clientilor lor. Din pacate exista pe piata „profesionisti” care isi construiesc portofoliile din imagini furate de pe Internet…si nu va doriti sa angajati astfel de indivizi.
  • Odata facuta o lista scurta, discutati cu ei, povestiti-le despre tema nuntii voastre si intrebati-i despre cum ar documenta ei evenimentul vostru.
  • Nu ezitati sa ii intrebati ce echipamente folosesc, ce aparate, ce obiective si ce feluri de lumini au in dotare. Urmariti usurinta cu care va explica si placerea cu care vorbesc despre echipamentele lor. Un fotograf pasionat este foarte atasat si mandru ele. Un mare semnal de alarma este atunci cand ei evita sa vorbeasca despre echipamentele lor, cand sunt nefamiliari cu termenii tehnici specifici, sau cand sunt stingheriti de acest subiect.
  • Abordati-i cu incredere si pe cei buni, care vi se par prea scumpi. Va sigur ca nu numai mirii isi aleg echipa, ci si echipa foto-Video isi alege mirii. Un cuplu frumos, fotogenic, vesel, cu care comunica usor, va fi foarte dorit de fotograf si de cameraman, caci acest cuplu le va infrumuseta portofoliul. Puteti avea surpriza ca pretul final obtinut sa se incadreze perfect in bugetul vostru.
  • Daca totul v-a placut si sunteti multumiti de ce ati vazut si auzit, daca pretul vi se potriveste, nu uitati sa semnati un contract, sa platiti un avans, si astfel sa va sigurati ca ati rezervat echipa cea mai buna pentru nunta voastra.