In sfarsit va puteti relaxa, acum timpul poate curge in voia lui. Sala este aranjata si decorata asa cum v-ati dorit, iar o echipa de ospatari va sta la dispozitie, avand grija sa nu va lipseasca nimic. Voua nu va ramane decat sa petreceti, sa dansati, sa va bucurati de fiecare clipa a acestei seri, la care ati visat, si pentru care ati muncit atat de mult.

Pentru petrecere nu sunt multe sfaturi de dat, dar totusi, iata cateva:

  • Din nou, lumina face diferenta. Pe ringul de dans, sa fie lumina, culoare dinamism, veselie. Luminile de scena sunt esentiale. In sala, sa fie lumina! Toti invitatii vostri si-au ales tinute frumoase, rochii, costume, bijuterii, accesorii, pe care nu le va putea admira nimeni pe intuneric. Frumusetea bucatelor servite si decorurile de pe mese, in care ati investit multi bani si mult timp pentru a le alege, nu vor fi vizibile daca in sala va fi intuneric. Rugati personalul salonului sa aprinda luminile la o putere mai mica, astfel incat sa se pastreze atmosfera intima, dar in acelasi timp invitatii sa se poata vedea unii pe ceilalti, sa poata comunica, si sa se poata bucura de o petrecere elganta si rafinata.
  • Muzica si atmosfera – stabiliti de la inceput cu formatia sau cu DJ-ul, ce genuri muzicale va doriti sa ascultati la nunta voastra. Preferintele invitatilor pot fi acceptate pana la o limita pe care voi singuri trebuie sa o impuneti. Sa nu va fie jena sa interveniti imediat ce repertoriul se duce intr-o directie pe care nu v-o doriti. Este nunta voastra, iar voi sunteti singurii care pot stabili limitele in care invitatii vostri vor avea libertatea de a alege.
  • Fumatul trebuie sa ramana interzis in salon, dincolo de litera legii. Oricat de mult, voi sau invitatii vostri v-ati dori sa fumati in interior, ramaneti constienti de faptul ca ati invitat la nunta voastra si multi nefumatori, copii si persoane cu diverse afectiuni. Va puteti bucura de placerile voastre si pe terasa sau pe pajiste, fara a deranja pe nimeni si fara a altera atmosfera petrecerii voastre.
  • In aceeasi nota, atentionati DJ-ul si formatia sa nu foloseasca fum generat prin vaporizarea unor substante chimice. Este la fel de nociv ca si fumul tigarilor.  In plus, acest tip de fum va va strica fotografiile si filmele. Singurul fum recomandat si acceptabil, din toate punctele de vedere, este cel produs cu gheata carbonica, denumit si „fum greu”. Acesta ramane la nivelul podelei, creand o atmosfera de basm pe ringul de dans.
  • Lasati timp suficient intre felurile de mancare, astfel incat invitatii sa se bucure si sa savureze toate bunatatile pregatite pentru ei.
  • Evitati sa serviti tortul foarte tarziu. Sosirea si servirea tortului este unul din cele mai frumoase momente ale nuntii. Daca faceti acest lucru inspre dimineata, va veti putea gasi in situatia in care in sala sa mai fiti doar voi, nasii si alti cativa invitati mai rezistenti. Tortul pe care l-ati ales cu grija, in care ati pus atat de mult suflet, si care a costat o suma importanta de bani, ii va bucura pe ospatari, sau va fi indesat in casolete si in sacose, pentru a-l lua acasa si a-l manca in zilele urmatoare. Va recomand ca tortul sa fie servit cel tarziu la ora 02:00, chiar daca dupa aceea petrecerea va continua cu petrecaretii de cursa lunga. Am vazut de atat de multe ori torturi intrand in salon in sunet de mars triumfal, cu artifificiile aprinse, iar in jurul lui nu mai erau decat mirii, nasii, si o mana de invitati.